Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, May 9, 2014

Cuit-cuti Kuantan : Taman Esplanade @ Benteng

Selepas kenyang makan dinner best di Monrods, kami bawa kids ke Taman Esplanade. Taman ni kat Benteng.. Takdelah besar sangat taman ni, tapi okla untuk bagi kanak-kanak happy kan. espeselly Dhia yang baru 10 bulan kenal dunia ni ..

Tengok ehh.. memang dia hapy sangat-sangat main kat sini.. sengih je manjang!!




Haaa... gambar lebih kurang sama je sebenornya.. hehee keterujaan si comel Dhia tu kemain lagi kan..
Ok.. gambar lain tak berapa cantik ngat.. snap ngan samsung je kan.. huhu.. Gambar addinies lain dalam henset hubby. 
Masa ke sini.. Durrah dah start suam-suam badan .. dia macam macam tak aktif sangat .. mmm petanda nak demam.. dan memang demam pun esoknya. Maka cuti-cuti Kuantan kami berenam berakhir sampai malam ni je. Hari-hari seterusnya..tak sampai hati nak bawa Durrah jalan-jalan dalam keadaan dia yang lemah dan merengek je. Sian kakak.. cuti-cuti berakhir awal.

Opss.. cuti-cuti untuk Addinies jer yang dah berakhir. Cuti-cuti ibu abah Addinies lom abis jeng jengg jenggg!! Tadaa... continue tomolow pulak keh. :)

Sebelum tu, kat bawah ni ada beberapa gambar taman esplanade ni aku cedok dari tenet.. untuk tatapan u all. kut-kut tak tau kat mana bayangan si esplanade ni kannn..
Cuma masa kami datang tu dah malam.. jadi environment dia lagi best.. nampak cahaya lampu dalam air..dan terasa angin dingin malam hari.

Dulu pentas ni disediakan khas untuk persembahan Dato' Siti.. memang meletop abis lah masa tu. Tapi rasanya sekarang ni pentas ni dijadikan tempat untuk naik river cruise (bot) pusing sungai Kuantan.

Depan sungai ni ada tulis KUANTAN ni.. dari jauh pun memang jelas nampak 

Nil lah taman untuk budak-budak main. Tapi ni gambar lama rasanya..Yang kami main semalam tu yang baru sebab lagi tinggi dan best.

Rating : 4 bintang
Environment : 4.5 bintang

1 comment:

nor nazliana said...

wah best dia dpt naik gelongsor
http://adna2029.blogspot.com/2014/05/mini-giveaway-kcolly-by-syiera-firdaus.html

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini