Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, June 4, 2014

Kedai joran / pancing di Kuantan

Nama kedai : Berjaya Anika Enterprise
Alamat : Tanjung Lumpur (sebelah Petronas)

Ni first time aku beli joran.. hahaaa.. terkial-kial. Last-last aku cakap kat abang kedai tu..

Cik.. saya nak beli set lengkap joran siap boleh guna untuk memancing
Ok.. bajet berapa dik
Mmmmm dalam 200.. atau 150 ker
Ok.. jap saya pilih ye

Tarraa... ni dia hasil tangkapanku kat sini. complete set lepas tolak diskaun semua jadi RM145.. terus aku bereskan jer..less dari bajet kan sengih sampai telinga laa aku nih.. hahaa

Jom tengok apa yang menarik kat kedai ni.

Ni signboard nama kedai. 
Kat FB pun ada ----> AE BAE
Tapi dari jalan tak berapa clear sangat signbord kedai tu.

Kalau anda dari Kuantan kedainya di sebelah kanan selepas Petronas Tanjung Lumpur
Tapi kalau datang dari Tanjung Lumpur, kedainya sebelah kiri, sebelum Petronas.

Nak lagi senang, cari kedai SINGER ni... Haaa signboard dia jelas nampak tau..

Kedai joran tu terletak betul-betul sebelah kedai SINGER ni ..(belah kanan gambar)

Ini adalah aksesori yang mahal jugalah.. dalam frame lagi mestilah mahal ratus-ratus kan. 
Tapi mesti jugak bagus kualiti tuu

Ni kat depan kedai.. kedai ni dari luar tak nampak apa-apa sebab cermin gelap. Jadi kena masuk dalam baru nampak barang dalam kedai.

Ni waktu kedai buka ye..

Ok jomm masuk kedai..

Antara barang yang di jual..
Ni ladung kan..??

Ni pulak beg kelengkapan mancing kut 

Ni aksesori kecik macam mata kail

branded aksesori dalam frame

Ni apa ehh.. tulis kat situ float... 

Ni pun ladung lagi.. banyak benor jenis ladung ehh

Monopod pun ada jual ok hahaaa.. bagus tuan kedai ni..
Fish eye lens tu apa pulak? lens untuk ikan ker? hahaaa ampunnnnn aku tak tau aksesori joran ni


Aksesori lagi..

branded lagi.. 

Dan ni dia batang joran... banyak sangat pilihan dan macam-macam harga ada.
 Aku tak tau nak pilih mana satu..jadi aku serahkan semua kat tuan kedai jer.

Overall...

Layanan : 4.5 bintang
Harga : tak sure murah ke mahal ke sebab aku tak servey harga. tapi rasanya okla..
Kebersihan kedai : 4 bintang
Alat / aksesori pilihan : 4.8 bintang .. sebab ada banyakkkk sangat pilihan untuk kaki pancing

Jadi, jemputlah datang beramai-ramai shoping di sini. 

Recommended : 5 bintang!


8 comments:

Laura Azura Zainal said...

Akak minat memancing? Ini rare namanya! hahahaha.

Anonymous said...

sya ad set utk di jual.. condition used... reel,rod n lure.. rm 900... pm sya.. 0125969402

Anonymous said...

Ade berkley gulp tk?

abesaeh2 Ady said...

Thorbaik.. aku dah jumper..hahhaha dari johor..relek relek di kampung mak saudara ustri..pastu..nak mancing udang.. nasib baik ade kedai joran ade masih bukak.. dapat beli 2 joran pancing udang.. bagus lah..internet tunjuk aku jalan kedai ni..hahahha

Engku Artini said...

alhamdulillah.. dapat cik abesaeh penuhi hajat mancing udang ye ..mesti happy!

Unknown said...

Masih available lg x kedai nie..ade yg ckp dh ttp...btul ke

Engku Artini said...

oh ye? hari-hari saya lalu kut kedai ni rasanya bukak. nanti saya singgah tanya ye

Alrazi said...

Cun kedai ni

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini