Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, June 18, 2014

Makan-makan @ Sara Thai, Balok Kuantan

07.06.2014
Mmmm dah lama niat nak bawa bonda makan-makan kat Sara Thai ni.. Masa sebelum lahirkan Dhia Zaara, dah plan dengan hubby, nanti nak bawa bonda dan ciksu dan ayah su datang makan-makan kat sini. Tapi dah tiba-tiba Dhia lahir sebelum sempat bonda datang Kuantan aritu, jadi.. terpaksalah plan tu kena cancel.

Tak apa.. alhamdulillah masih ada rezeki untuk bawa bonda ke sini kali ni. 

Kali ni kita order special gitu! Jangan teless orang di sana hahaa!!

Ketam masam manis.. RM14.40 seekor
Rating : 4.5 ..
bestl-best!!

Menu lain..
Fresh oren
Tauhu masak cendawan
Kailan ikan masin
Telur dadar

Bonda kata tak nak makan nasik sebab lunch tadi dah makan kenduri nasi minyak. 
Jadi bonda order mihun sup!
Sedap juga katanya.

Okeh menu lain yang tak sempat di snap tapi dah di ngap..
Siakap stim limau
Tomyam seafood

Kali ni pilih makan di meja jepun sebab konon-konon senang nak handle si kecik dhia zaara dan dhamirah comel... tapi lagi horror jadiknya.. huhuu.. maklumlah orang dah start pandai bertatih masa ni..
Tengok.. bersepah meja huu

Cuba cari barang tersembunyi bawah kusyen.. huaa huaaa.. ni sume dhia zaara punye kerojer haahaa sorry tuan kedai


Amna.. minum milo jerk dia.. sebab tak makan nasi.. rugi ler sayang.
At least durrah makan nasik.. dhia pun makan nasik.. aku lenyek-lenyek bagi dia makan... laju jer dia bab makan nih

Sebelum balik.. selfie dulu...!!
Left: Mat+dhamirah, Kuja, Bonda, Amna, me

Moga kenyang makan tadi yer.. walaupun macam-macam ragam anak kita tadi hahaa.. normallah tuh kami mana ada makan tak bersepah kan kann..

Oh ye.. masa kami pergi malam tu, bola final Pahang lawang Felda. Tapi punyelah ramai orang datang makan malam tu...penuh meja! Walhal takde tv pun kat sini..

Overal.. macam aritu..
Rating makanan.. 4.5 bintang
Environment : 4.8 bintang
Layanan 4.5 bintang
Recommended : 5 bintang!!

Walaupun satu menu udang celup tepung tak sampai-sampai walaupun dah bagitau 2 kali.. tapi aku tetap recommend untuk datang lagi kat sini.
Menu udang yang tak sampai tu, bagitau jer kat cashier..pastu dia tolak harga bil untuk udang yang tak sampai tuh.

Sila datang lagi yer.

p/s : entry lepas pasal makan-makan di Sara Thai.... click sini

2 comments:

Dr Singa said...

tang ketam tu yang mengancam tu!

Engku Artini said...

Ehh doc singa.. thanks tinggal jejak heehee. Kalau pakai camera u mesti cantik gambar si ketam tu :)

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini