Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, July 9, 2014

Langsir Raya Eyelet ala Elyza 2014

Rayalah kunun.. hehee padahal punyalah lama beli sebab nak ganti langsir lama yang dah kusam teramat. hihii
Okeh kain langsir ni beli di Sarah Hughes Globe Kl. Klik sini untuk entry lepas ye.. ---> 

Biasanya aku tenyeh jait sendiri jer.. nak jimat kono-konon.. hahaa. Tapi kali ni surrender, tak daya nak jait dengan dhia lagi, durrah lagi.. rasanya mesti nanti diorang buat main khemah-khemah nanti.. hahaa

Jadi aku serahkan semuanya pada opismate.. Janji nak style eyelet.. hehee

Dan taarraaaaa!! Inilah hasilnya!


Jenis ring yang digunakan..ala-ala jed gitu.. owhh mula-mula tengok tu.. terus suka ... yelahh aku ni tak kisah pun jenis ring camne kaler or corak pun, skali dapat cam ni... terus meleret sengeh aku ni.. hehee toche-toche!

Dannn... inilah dia hasil dah gantung..!!
Ada ala-ala langsir Elyza tak..?

So.. ikatlah camni ker

Camni ker..
Janji happy kan.. Aku memang sengaja buat langsir cecah syiling. Eric Leong kata.. nampak gaya mewah cam hotel (walaun rumah kecik jer hehee)

Jom tengok keje di sebalik tabir..

Jom main kira-kira laks:
Direct cost (kain langsir) - 13.5 meter x RM10/meter = RM135
Direct labour - upah jait + ring cantik = RM150
Direct expenses = RM0
Overhead - kos pemasangan = RM0 (tq laling :)
Total Cost : RM285
(agak-agak kalau tempah dan beli kain kat Elyza berapa cost dia ekk)

Ok, jom tengok koleksi langsir aku dulu-dulu.

1. Ni langsir ke-2. Aku jait sendiri tauu... eyelet jugak.. tapi buruks laa sket homemade kan (hihiiii)


Close up sket.. see, aku pakai ring gold biasa jer..
Penat tau buat eyelet ni dan agak rumit jugak. Maklumlah bukan pro yang jait ihihii..

2. Ok, ni langsir pertama aku jait masa mula-mula pindah rumah ni. Gambar ni masa aku pasang semula sebelum tukar dengan langsir ke-2 kat atas. Tak suka langsir tu sebab kaler dia gelap. So, pakai langsir ni.. sampai kena banjir tak tukar juga.. huuu.. nampak tak kesan banjir kat kain tu..?
So.. now.. dah boleh sengih manjang time masuk rumah.. hahaa.. syok sendiri ler tuh!



6 comments:

aku Dayat said...

cun...patutla panjang 300cm....sampai siling..hihii

Engku Artini said...

Tq cik tailor.. tulah tinggi sangat, kain pun banyak meter kena beli.. hehe..tp tak pe laa..puas hati ..cantik tlg jaitkan. Thanks :)

Miss Moon said...

wahhhh cantek sangat

Engku Artini said...

Hai moon.. tq.. makin meleret sengih kita ni hihiii

Arifhamzah Hamzah said...

Barang lama dibuang jangan
Homstay saya sedia terima sedekah langsir

Engku Artini said...

Boleh2.. homestay kt mane tu en eb? Hehe

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini