Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, July 23, 2014

Menu berbuka puasa Day 13-23 Ramadhan

Alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan menyediakan juadah berbuka puasa untuk keluarga. 
Teringat dulu-dulu.. suami buka pose sorang-sorang wekend sebab aku gi belajar shah alam every wekend..
camnilah aku senaraikan.. senang sket nak ingat

2009- belajar.. konon-konon sangat sibuk, tiap ari beli kut.. hubby pun kena buka pose sorang-sorang wekend dengan putri addinies 1&2 masa ni yang masih kecik lagi.. huuu sian dia
2010- pun masih belajar tapi tengah wat tesis kut.. jadi sempatlah jugak masak.. tapi biasanya beli kut
2011- Masa ni tengah sarat pregnant Durrah Khayla.. jadi ala-ala penat masak gitu-gitu je
2012- Durrah Khayla acap kali meragam tiap kali nak berbuka pose..masa ni dia masih baby .. jadi makan pun gitu-gitu jer
2013- Aku tengah pantang melahirkan Dhia Zaara. Jadi, lauk semuanya husband masak sendiri untuk dia berbuka.. macam-macam dia masak chopstiklah chicken cop laa itu ini la.. huuuu meleleh air liur aku cium bau.
2014- Dhia zaara pun dah besar, dah boleh jalan.. sebelum berbuka bagi dia makan siap-siap dengan durrah. Jadi biasanya kami dapat makan dengan selesa.. alhamdulillah..

Jadi, azam taun ni.. nak masak sendiri... Alhamdulillah.. 
Aku letak gambar ni pun hanyalah untuk tatapan diri sendiri .. moga esok-esok aku ingat... tahun ni alhamduliillah berbuka pose dengan air tangan sendiri (huuu lebih pada air tangan somi sebenarnya.. hehee)

Ok, ni menu seterusnya..Aku cuma tepek menu yang aku masak. Yang beli, tepek sket-sket jer.. errr sebab tak spesel di hati kut ecewahhhh

Day 13- Kerabu pucuk paku
Puding raja- hadiah attend workshop
Lauk lain- dapat free juga hadiah attend workshop

Day 14- Nasi Ayam 
Menu masa balik kampung..

Kuih mak aihh... rambang mata aku tengok kat pasar manir. tapi seb baik leh kontrol lagi

Day 15-Mihun istimewa bonda di hati
Wahhh kakak bertambah-bertambah makan

Day 16-Nasi Arab Kabsah (ready made rencah dalam kotak)
mmmm nasi arab kabsah ni macam rasa nasi tomato jer.. huuu lenkali nak try nasi arab mandy lak

Day 17- Menu bonda juga (tak sempat snap gambar)
otw balik kuantan, singgah berbuka rumah ku adam
Mihun, goreng daging, masak lemak sayur, telur dadar, popia ku liza

Day 19- Hari balas dendam day 18
Menu kotak & serawa durian

Day 18- Menu sadis
Kakak berbuka dengan wafle & egg tart jer.. huu sian.. sebab biasanya dia makan banyak masa berbuka
Plan asal nak berbuka spesel kat Pizza Hut Kuantan Parade, kol awal-awal tapi katanya tak boleh booking. Ok, sampai sana kul 6.30, dah penuh rupanya.. Terus ke food court, pun penuh..seb baik ada satu lagi meja kosong nak duduk. Nasi semua dah habis, cuma tinggal nasi kukus ayam berempah. Kakak tak makan nasi kukus, jadi dia kata nak makan egg tart n wafle jer.. huuu sian kan.

Day 20- menu tak ingat
tak snap gambar.. lauk apa eh?

Day 21- Menu main-main
Sup daging, ikan goreng cicap kicap, kek batik & sukun goreng cicah kicap

Day 22- Menu menjala
Mi goreng halus, daging goreng kunyit, roti jala dan kari daging

Bukti aku menjala.. hahaa (durrah khayla siap poww 2 ketul siap-siap..)

Day 23- Menu ringan
Ikan goreng, petola masak air my peberet, gulai kari lagi

Alhamdulillah... menu simple teramat. tapi puas hati.. 
arini kakak request mi hailam.. baik tuan puteri..insyaAllah

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini