Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Sunday, August 10, 2014

Projek kabin: Penghantaran dan pemasangan rumah kabin

Lokasi : Bukit Kuang Kemaman Terengganu
Tarikh : 21 Jun 2014
Kos : Refer sini.. PROJEK KABIN

(saje tepek sini.. untuk tatapan big bos tuan penasihat ueb.. hihi)

Kabin dihantar guna kren..

Tapi, jalan agak sempit.. kren tak boleh korner masuk dalam pagar

Camne kren tu nak letak kabin kat tapak ? Masalah mula muncul

Bincang punya bincang.. kami decide, kabin diletakkan kan atas tanah setakat yang boleh. Tak pasti  sampai mana kabin boleh pusing sebab kren tak dapat masuk dalam pagar.

Kerja-kerja ikat kabel pun bermula.

PA abah sibuk buat plan apa ntah..


Big bos tengah perati kawasan

Batang kren mula pusing ke arah kabin

Tali kabel di sangkut pada penjuru kabin

See.. kabin dah diangkat sikit dari kren

angkat lagi..

Ha.. tu dia.. dah mula berpusing dah kabin 


ok.. move move..!!

lagi..

Now.. pusing kan pintu dia ke depan

Opss.. sangkut pagar

Ok.. cubaan pusing lagi

tu dia dah pusing.. tapi nak bagi dalam kedudukan 10' tegak x 20' lebar, bukan macam dalam gambar, 20' tegak, 10' lebar

tapi, opss masalah timbul.. tak boleh pusing lagi sebab kren tak boleh angkat kabin tinggi dah.. kabin pulak sangkut pagar

camni jer yang bleh.. dah camne tu?

Mmmm...?

Well.. akhirnya, kitorang decide kena sewa kren lain yang kecik sket untuk relocate kedudukan kabin tu.. ohhh ohooo incurred cost lagi.. huuu .. additional cost!

Ok, alas batu bata untuk sementara waktu


susun elok elok batu bata tau






ok, dah rasa stabil batu tu.. barulah kabel dibuang dari kabin




ni view dari depan rumah

lagi view untuk next tapak kabin

haa.. barulah tugas addinies bermula.. test power kabin hahaa!


ok.




ada 2 lampu, 2 plug, main switch, tu pintu tambahan untuk tandas 


ecewah siap main kejar kejar lagi diorang ni


kemasan kira okla..


ni untuk sementara..
















ok.. kira pass lah kabin ni. rege pun ok, furnishing pun ok.
Sesape nak contact no rumah kabin ni sila emel saya ye... memang murah dan puas hati insya Allah.

Next, relocate kabin

Update : 22 Mac 2016
Ramainya yang emel saya bertanyakan tentang kabin ni. Almost saya dah reply ye. Kalau terlepas pandang sorry.. please wasap saya semula ye

Untuk makluman, saya tak jual kabin ye. Saya beli dari pembekal kabin saja. 
Saya juga tak dapat apa-apa komisyen pun dari perkongsian ni. Even pembekal tu tak kenal pun saya. Semua urusan dilakukan oleh Encik Suami
Untuk yang nak contact number.. boleh wasap saya terus ye..
019-9620856
Insya Allah saya akan reply segera.

Terima kasih membaca. :)

20 comments:

aku Dayat said...

wahhhh bestnye, nk wat mende ni kak? rumah ke?

Engku Artini said...

Angan-angan mat jeningnye nok wat bilik sewa dayat.. harap2 jadi la.. huuu

ramy ishak said...

boleh bg harga dan spec dia x boss..berminat nak beli satu

Engku Artini said...

Harga kabin 4k , 20x10

Anonymous said...

Nak emel addres

Anonymous said...

4k tu dh termasuk sume kemasn dalaman ke?ble emel sy..berminat.nurunhuda5398@gmail.com

Engku Artini said...
This comment has been removed by the author.
sirap laici said...

Salam kak..nk tnye die buat kt ganu je ke?atau seluruh semenanjung?
hmohdhaziqi@yahoo.com

nur awlia said...
This comment has been removed by the author.
nur awlia said...

salam akk,boleh leave email akk, sye nak tnye detail pasal cabin tu...

Engku Artini said...

ini emel add sy.. rtny@yahoo.com
sorry lambat respond

Encik Wirawan said...

Salam.Minta email saya di azuan@multisafe.com.my utk quotation.Tq

Dr Sabry Mamat said...

Saya berminat nak dapat satu unit.
Boleh tak hantar maklumat / info detail pada saya melalui Wasap ke email ke
0196696334.
email : kapt_sabry@yahoo.com

Seri Kasih Mas said...

boleh hntr detail kt saya tak 012 3088847.wassap yer. tq

Seri Kasih Mas said...

boleh hntr detail kt saya tak 012 3088847.wassap yer. tq

pejuang islam said...

bos..mohon hantar detail pada saya 016-4417824

izznalee said...

Watts app detail ke 0192883224 nak buat di batu gajah perak..

pedekss said...

Bole hntar detail kt mana nk beli kabin email tna.inspire@gmail.com

anonymous said...

Mhon detail kat mna nk cari kabin mcm tu ye, email sy, nier.winter@gmail.com.. Tq

Zack zackrie said...

salam cik boleh bagi harga untuk hantar kawasan lembah klang...tq

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini