Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, September 22, 2014

Sape ada wifi?

Dulu.. aku pakai brodbend..tapi potong daa sebab slow sangat line kat rumah. Jangankan nak you tube, nak google keje skolah addinies pun lambat. . ishh..jadi aku pakai mana-mana tempat yg ada wifi free jer laa.. hehee

Tapi budak-budak kan terer lening.. pantang ada wifi, terus nak you tube doralaa, frozenlaa..
especially princess durrah.. ohh .. sape-sape yang ada wifi adalah bff dia yer.. hahaa

Alkisahnya... dia dah paham,,bila balik kampung tokma jer, mesti ada wifi. Waahhhh hebatnya rumah tokma kann!! Tapi dengan syarat, mesti ada AYOH TEH.. mmmm kenapa? sebab wifi tu ayoh yeh punye hahaaa

Jadi, sekarang ni, bila nak balik kampung jer, dia mesti cite..

Cite 1:
Kat rumah tokma ada you tube... ada dora, upin, frozen, mickey mouse,,....
tapi.. yoh teh ada dok ibu?
mmmmm ada kut..
yeaaaaa abbyyy suka kalau yoh teh ada!!

Cite 2:
Ehh... yoh teh ada balik laa
balik mana bu?
yoh teh balik rumah tokma laa
alaaa...abby nok ikut yoh teh bolehh? 
nok buat apa.. jauh laa rumah tokma.
sebab yoh teh ada wifi.. nanti boleh tengok you tube...
hahaaaaa

Cite 3..(ke PD baru ni... ayah de pun ada wifi)
B.. esok ayoh de tak ikut kita g melaka tau..
alaaaaa.. ayoh de nok g mana?
yoh de gi KL pulak
alaaaa... tak bestlaa.. ayoh de ada wifi.. nanti takde wifi ibu..

Mmm... perlu ke aku pasang streamyx kat rumah? Banyak pre & con kann

Pre:
1. Anak-anak akan celik it
2. Senang nak cari info keje sekolah addini
3. Aku tak tertinggal info keje.. sometimes, info keje disampaikan ikut wassap sebab majoriti semua orang ada line..
4.

Con:
1. Aku takut aku sibuk dengan media sosial dari bermain dengan anak-anak. Mesti aku giler nak update blog dari layang puteri addinies, less time untuk main masak-masak.. oh nooo
2. Addini pun mesti akan excited nak you tube bagai.. so kurang aktiviti bersosial di luar.. tak bagus gini kann
3. 2 hari cuti sabtu & ahad tak dapat diperuntukkan sepenuhnya masa cuti macam sekarang ni.. Now.heaven jer tanpa gangguan sosial hehee tapi sometimes mcm ketinggalan info pulak

Mmmm...

what do u think..? rasenya semua atas tangan sendiri kan..

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini