Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, November 28, 2014

Design bantal sendiri (Pillow felt craft)

Tema bantal : Olaf

Birthday our twin princess kali ni, kami plan nak bagi bantal istimewa. Istimewa sebab nak design sendiri dan tempah dengan my ex-student aka ex-mentee .. Syikin

Ni dia bantal yang dah siap tu.. cantik tak si olaf ? hahaa

Sebenarnya aku tak design pun.. hihi.. mane reti kan.. tangan keras
Aku cuma bagitau jer ciri-ciri bantal yang aku nak

1. Tema :olaf
2. Ofkos tema kaler: pink
3. Tulisan : Durrah Khayla is 3! dan Amna Addini is 7!
4. Bentuk bantal: bentuk segi empat tepat
(yang ni aku request sebab biasanya aku tengok bantal yang orang tempah yang segiempat sama tu.. sesuai untuk buat hiasan jer. Jadi kalau boleh aku nak bantal yang saiz bantal tidur, bentuk segi empat tepat. Nanti senang diorang buat tidur depan tv terus.. baru berbaloi beli..hehee)

Aku start tanya-tanya pasal bantal ni masa bulan Julai. Padahal both birthday pada 20 Oktober (kembar tahun lain-lain hehe). Tapi rupenya, Syikin cakap bagusla tempah awal, senang dia nak design nak buat.. takdelah rushing sangat.). Aku pun ok kan jer lah.  terpulanglah camne dia nak design tu kan.. InshaAllah aku percaya kreativiti syikin ni memang bagus!

Awal September dah siap dah.. haha cepat kan. Aku nak 20 Oktober nanti. Jadinya, aku suruh dia hold dulu. Kang kalau dia pos awal-awal kut kantoi dengan addinies tak best la pulak hihi.. Awal Oktober baru aku suruh dia pos. Dan.. hasilnya.


Tadaaa... cantik kan! Puas hati sangat.. 

So,, apa lagi, tempah cepat-cepat..  Ni FB Syikin : Nur Asyiqin Dzulkifli

Antara contoh pillow felt yang syikin pernah buat..cantik kan!

Oh ye.. harga..? 
Untuk bantal segi empat sama : Harga RM25/piece
Kalau beli 2 dapat lagi murah ..

Bantal segi empat tepat yang aku tempah : RM50 untuk 2 bantal
Kalau beli 1 maybe harga mahal sket..


No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini