Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Thursday, November 27, 2014

Sayonara my Pinky Kancil..

Date : 22 November 2014

9 tahun bercinta.. akhirnya putus sudah kasih sayang kami

Tahun beli : 2006 warna putih

Happynyer puteri addinis main kancil yee

Kancil ni dah lama tersadai.. demam tak baik-baik, jadi terpaksalah hantar workshop naik kren
Upah kren dari rumah kami di Batu Hitam ke Balok RM50. Sebelum ni pernah juga naik kren dari Maybank Beserah ke Balok RM80, dan dari MRSM Kuantan ke Balok RM100.

Setelah dah siap makan ubat, cucuk sana sini.. alhamdulillah si kancil ni pun sihat walafiat. Rupanya enjin dah masuk air.. Penuh air dalam enjin.. dah karat sikit-sikit dah.. Setelah cuci karat, tukar piston, tukar entah apa-apa lagi.. maka sihat lah dia.. Melayang laa RM800..fuuuhhhh,,,berpeluh dahi kome. Pomen pulak tanya kut-kut nak jual sebab ada buyer cari kancil katanya. Kami pun.. setelah berbincang sana sini, pikir pro & con, yang penting taknak kena naik kren lagi dah pasni... dengan sedihnya decide..

Yesss.. ready for sale!

Mmmmm what to say.. life must go on.. Kereta ni jarang rosaknya. Ekon elok, tayar sport rim, enjin dah pernah overhaul .. tapi kadang-kadang bila datang sakitnya... haaa tu yang terus rasa cam nak jual..

Kat workshop. tunggu buyer datang.
 (Addinis pakai baju sekolah agama sebab baru balik dari Hari Anugerah kat sekolah)

Dengan kancil ni lah dulu aku ronda-ronda pergi kerja dengan Hasya.. masa tu panggil dia baby lagi. Then Amna joint the club, pastu Durrah si princess then last Dhia si comel kami. Hahaaa.. kadang-kadang kami enjoy jer naik kete kecik berenam pusing-pusing bandar... Best, sebab kecik... senang merempit dan off kosss senang parking! Tu yang aku suka sangat bawa kancil ni.. boleh selit parking kat mana-mana jer.. hehee

Dengan kancil ni lah juga aku pernah bawa gi kursus kat KL beberapa kali. Oh ye.. kancil ni juga pernah bawa aku gi interview Master kat Shah Alam tahun 2008 dengan Busu.. Lepas tu, pernah la bawa kancil ni 2-3 ke Shah Alam, hantar tesis, pergi kelas.. tapi ke Klang (rumah sewa arwah kakak tempat aku tumpang tinggal selama 2 semester PJJ belajar wekend) tak pernah la pulak sampai. Balik kampung Chemomoi pun pernah, ke Manir tak pernah rasenya.. tak ingat pulak

Yang penting, banyak nostalgia aku dengan kereta ni.. Dalam kereta ni lah dulu Baby (Hasya) cerita kat aku dulu yang dia ada 9 cita-cita..haahhh banyak kan.. hahaa. Masa tu ada banyak masa dengan Baby.. segala-galanya Hasya jer. So, banyaklah masa kami bercerita, menyanyi, berdiskusi (kononnn) kat sini... seronoknyer kalau ingat balik

Banyaknyer kenangan si pinky ni.huuuuu

Sementara tunggu buyer datang, kami bagi addinis main puas-puas. Berangan jadi driverlah.. asyik vrooommm vrommmm jer princess durrah hahaa

Dah puas main kat dalam, main kat luar pulak..

Then, tak lama kemudian.. datangla mereka.. yang akan memisahkan kasih sayang kami.. 
Sebelum ni pernah diskus dan pernah jumpa dah dekat bank untuk selesaikan hal kereta ni.
Pembeli ni sebenarnya adalah pelajar kolej aku..ohoohooo... mmmm takde rasa sedih sangat sebab akan satu kolej lagi dengan my Pinky ni.. hehee Cuma.. maybe tak akan selalu ke kolej sebab dia akan start dengan praktikal lepas ni. Takpe, think positif, dia tetap akan ke Kolej one fine day nanti... hahaaa (dengan harapan dapat tengok atap pun jadilah.. hahaaa macam orang bercinta kan kunun2)

Ohooo... will be miss u darling..!

Bye bye.. Sayonara..

Jom makan pizza.. (untuk hiburkan hati...la laa laaa)

3 comments:

Dr Singa said...

comel pink!!!!

Engku Artini said...

Cat sdr tu doc.. nostalgic kan..!

tengku afza engku yusof said...

bertabahlah... oh my pink!! haha.. rase2 macam pernah balik manir.. phtu busu bawak semula ke kuantan.. ntah.. igt2 lupa.. hehe

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini