Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Thursday, June 11, 2015

Persiapan @ 36 weeks

Mmmm... untuk sekian lamanya.. arini datang keje dengan zero

Zero bebanan
Zero stress
Zero hard feeling

Feel free today..

Tapi sebenarnya tipu.
Masih ada berbaki beberapa percent untuk perasaan-perasaan yang tak pernah henti kunjung tiba lately ni

Untuk tempoh less 24 hours, aku bebas seketika. Esok perasaan itu akan muncul semula.. hahaa.. layan je lah.. adat bekerja gitulah kan..

@ 35 weeks.. baru terhegeh- hegeh heret husband shopping barang baby & baju raya kids. Haru kan.

@ 25 -32 weeks.. brape kali kena bebel dengan misi sebab lambat checkup baby. Sampai kan misi datang cari kat rumah bebel-bebel lagi. Owh..kalaulah kamu-kamu ( sebab misi datang 2 orang) ada di kerusi aku, taulah nape aku tak gi sana. Barulah tak sampai hati nak marah aku.. huu..  betapa aku takde masa untuk move on dari work station, betapa aku gigih study macam aku yang nak exam, betapa aku redah jer dengan work load keje yang diberi, betapa aku bertahan dengan bebanan kerja, dengan aku yang bertabah dengan dugaan & cabaran melayan kerenah students  yang pelbagai, dengan aku yang masih bekerja walaupun hadapi masalah buasir yang sangat sakit tu & demam & batuk yang sangat memeritkan hingga menyesakkan nafas & letih teramat mengharung 20 jam teaching hours. Itulah cabaran bekerja.

Hooooo bukanlah aku hebak. Bukanlah aku nak jaja dan minta simpati ..kesian mak buyung keje. Masih ramai yqng workloadnya.. fuhhh lagi hebak. Outstation, meting sana sini, 24 hours kena stanby, urgent report dan sebagainya. Semuanya di uji demgan pelbagai dugaan.

Untuk kejayaan organisasi, kami sama-sama bertungkus lumus membantu.
Cuma cerita aku kat atas tu adalah untuk bagitau kat misi-misi tu.. be professional kalu nak bebel .. jangan main tibai je.

So now.. aku dah say bye-bye kat misi. Lagipun memang biasanya gini rutin aku. Hujung-hujung pregnancy ni terus checkup kat al-farabi sebab nak bersalin kat situ kan.  Cepat pun cepat .. yang penting aku boleh checkup kat sini waktu cuti atau malam. Tak  kacau waktu keje yang perlukan komitmen yang tinggi.

Haip... lari topik lagi

Sebenarnya nak cite... Im feel free today sebab semua student dah habis kelas semalam. Semalam last day class. Arini last day paper exam. Fuhh.. lega kan. Setelah seluruh keringat dicurahkan, terpulanglah pada usaha mereka pula untuk lukis corak di kertas jawapan masing-masing. Tapi.. esok dah bermula semula semester baru. Berjumpa semula anak bangsa yang pelbagai peel tu. Berperang semula dengan mereka.  Hahaaa...so how long is ur holiday rtny..? Yess..less than 24 hours . Takpelah.. itu kan amanah . Teruskanlah menyumbang bakti selagi terdaya untuk membantu mereka.

Okeh.. cerita persiapan tu sambung semula keh. Ini cerita holiday saya hari ni..
Packing lagi.. pindah lagi..

ni terapi best saya malam tadi. Ajak suami dan addinies shopping barang baby lagi @ 36 weeks sudah..
haiyoo... weekend ni baru boleh basuh dan kemas semua barang baby..
moga baby sabar ye 


No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini