Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Tuesday, December 15, 2015

Aktiviti cuti sekolah yang free dan sangat enjoy!

First, Addinies dah balik.. clap clap clapp!! Horeyyy... senyum sampai telinga :)
Barulah rasa complete kat rumah
Barulah dapat tengok Durrah dan Dhia gelak berdekah dekah..sungguh-sungguh dia gelak, padahal takdelah lawak sangat pun kakak dia layan
Barulah tengok rumah sentiasa penuh..sana sini addinies hahaa
Pastu mulalah dengar sorang-sorang datang ngadu...'Ibu,.kakak buat, Ibu..amna buat" haha
Pastu Kakak dengan Amna pulak datang dengan mulut muncung sedepa.."Ibu.. abby tu.. bla blaa or yaya tu bla bla bla
Pastu tengok pulak orang lari sana, lompat sana sini
Pastu screen tv dah penuh dengan addinies je ke hulu hilir depan tv
hahahahaa...
takpe.. takpe..
jangan merungut

Ok back tu cerita aktiviti cuti sekolah yang dijanjikan..

Aktiviti pertama mereka, Day 1 balik terus ajak mereka ke sini:

1. Petrosains Tanjung Lumpur, FOC

Yes free ok. Sila datang beramai-ramai.
Lokasinya di Bangunan Yayasan Pahang.

Masa pergi kali ni, memang orang ramai. Bising, crowded.. aku pun cam lemas rasenya

Amna, Durrah & Dhia memang suka mewarna. Padahal kat rumah boleh warna haha.. Takpelah.. support je apa minat mereka kan.

Tapi yang agak kurang best adalah banyak alat yang dah rosak.

Games ni dah rosak.. alahai sayangnya.
Dan banyak lagi yang rosak dan disimpan kat tepi-tepi je. Ada jugak yang display je padahal rosak.

Banyak jugak dia open table, kaunter games. Yang ni game susun paku banyak-banyak supaya balance. Macam senang tapi perlukan daya imbangan yang tinggi.. hehe

Yang ni patung dinosour je. Oklah.. bolehlah aku cite kat Dhia, inilah dinosour macam dalam tv tu. Excited dia tau!

Haa.. yang ni tak sah kalau tak bergambar kat sini. Mirror effect. Sorry gambar tak clear. Sebenarnya Amna masuk ikut pintu belakang berdiri atas tangga je tu..

Ok.. yang lain-lain boleh cuba ye. Kalau first time datang memang excited. Kami ni yang dah datang kali ke 4, 5 ni.. dah boring sebab games yang sama je kat sini.Tapi memang bagus tau game dia.. Datang..datang!!

2. Main masak-masak 

Haaa... kan pernah cite dulu.. ni aktiviti yang paling aku dan kami suka. Dhia pun suka tau. Aku offer dia main kat luar rumah atau nak masak kuih? 
Terus dia jawab nak masak kuih.. wuhuuu terlopong aku jap. Almaklum kalau kakak yang cakap nak main masak-masak aku tak pelik sangat, tapi ni Dhia .. Wahhh, terus aku jom-jom!!

Ok, jom kacau-kacau.!

Kacau lagi.. dan lagi.. Wuhuuu memang seronok main dengan diorang ni!

Tarra... ini yang sebelum masak.
Selepas..? Alaa tak dang snap pulak
Takpe.. yang penting enjoy!


Ok, next aktiviti this weekend. Yang penting free dan enjoy :)
Terima kasih Allah.

1 comment:

Taman SDH said...

Assalamu'alaikum...
Sudilah kiranya baca novel baru saya... :)
https://www.facebook.com/Novelishidayahmym

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini