Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, April 6, 2016

Baby Expo dan Festival Batik di Kuantan 2016

Baby Expo's Today (25-27 Mac 2016)

Ini kali ke-3 aku gi expo ni. Kali pertama tahun 2013 then 2014. 2015 takde expo. Frust betul takde sebab aku excited nak beli barang boboy masa tu.. siap message kat facebook tanya bila nak buat expo baby kat kuantan. Sekali dia cakap tak buat untuk tahun 2015.. kuangg kuanggg kuangg..

So, kali ni.. dengan harapan sama atau better dari tahun 2014. Tapi malangnya.. ye bagi aku malang... tak best.

Barang.. tak banyak
Kedai/ booth .. tak banyak (separuh dari expo dulu)
Kawasan .. tak besar.. thats why kedai tak banyak
Harga.. memang tak best .. dah zaman GST kan. Harga memang kebaboom haish..

Sebelum pergi.. gigihlah aku korek duit sana sini.. sebab plan nak beli baju raya budak-budak skali kan. Masa tu belum gaji.. jadi haruslah korek tabung huu. Gigih betul aku kan

Tapi apa yang aku beli kat sana?
1. Pampers.. takde jenama.. RM35/100 pcs saiz XL
2. Toys .. offer RM5
3. Baju little Pony saiz Dhia & Durrah RM10 x 2
TOTAL : RM60

Berapa lama kami shopping kat expo kali ni?
Sampai tepat 10.00 am sebab tak nak berebut dengan ramai orang kalau lambat.
Keluar tepat 10.30 am..terus ke AEON Big kat depan Expo

Sangat mengecewakan
Penat korek tabung

2014..
Aku dapat shopping baju gaun kids usia bawah setahun harga RM10 selai.. cantik dan banyak choice.
Shopping baju gaun kids usia 1-4 tahun sehelai RM20.. cantik, sangat berkualiti dan baaaanyak sangat pilihan. Siap boleh belikan untuk anak buah lain lagi.
Shopping accesories breast pump etc.. murah dan banyak kedai.
Shopping pampers... memang murah. banyak jugaklah borong masa tu
Promosi susu pun banyak dapat sample free.

2016
Baju gaun cuma ada untuk kids bawah setahun. tu pun RM15 dan tak banyak pilihan
Rompers kebanyakannya pada harga RM10-15.. mahal! Bagi aku .. boleh dapat lebih murah dan lebih berkualiti kainnya di kedai kuantan
Accesories bestpump.. tak jumpa pun. Kali ni  kedai fabolous mum pun takde.. tak best kan!
Pampers.. cuma ada drypers dan yang tak berjenama tu
Promosi susu.. tak banyak

Pendek kata.. disebabkan GST.. Harga pun dah tak bes..

Festival batik 1-3 April

Kali ni promosi kaw-kaw jugak
English cotton yang harga asal RM80 sepasang dah jadi RM100 untuk 3 pasang
Batik pun RM100/3 pasang

Berialah aku bawa duit lagi dengan harapan settle bahagian baju raya kali nih

Tapi.. mmmmm... maybe not my taste.. atau outdated or.. pendek cite kurang menarik mata aku dan encik suami dan Hasya.. (Hasya je bawa g jalan-jalan sekarang .. kut sesak kononnya )

Jadi.. berapa lama kami shopping?
Sampai kul 11.30 am
Keluar 11.50 am

Beli apa?
Beli innerhead RM5 untuk Hasya ..

Pendek kata.. GST menyebabkan aku tak dapat shopping raya lagi.. adeh..adeh


2 comments:

tengku afza engku yusof said...

tu tamdanye kena g shoping ke KL tu.... i followwwww! :-)

Engku Artini said...

jom jommmm!

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini