Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, May 6, 2016

E-mail from my lovely daughter, Hasya

Hasya Addini dah Darjah 5. Baru ni dia ada subject yang belajar buat e-mail. Dia pun start tulis emel kat aku dan mr daddy.
Aku pun excited dapat emel dari dia sebenarnya. Ye lah walaupun selalu jumpa.. tiap-tiap hari peluk kiss bagai, tapi emel ni buat feeling tu rasa lain sket.. jakun jap dapat surat anak kesayangan through internet hehe..

Ok, so aku reply.. short emel je pun.. reply kut BI. Saje je nak bagi dia excited jugak.

Then pagi ni dia reply.. ce baca.. ce baca.. (aku dah 10 kali baca terkekeh-kekeh sorang)

Emel Hasya : Assalamualaikum ibu. Kakak dah bukaemail dah. Ibu tengah buat apa tu?

Aku : Waalaikumussalam Hai sayang.. glad to receive your email :). I am planning to....

Hasya : Ibu, must i speak english if i email-amail to you?
Hasya lagi : Ibu, nanti ibu bwk blk laptop ya. Kakak nak bukak email. oh, ya. Sedap nasi goreng tadi

Kah kah kah... sila baca lagi dan lagi... 

Adoi kakak sayang..
1. Do not use short form ye
2. who is your english teacher ? 
3. Banyak typing error dan tecnical error eg spacing

Petang ni kena ajar dia how to write proper emel.
Dan kena start wrting and communicate in english too ni .. ishh looking for tuisyen too nih.. 

Oh yea, anyway happynya dapat emel Hasya. Lagi-lagi bila dia bodek cakap bekal nasi goreng tadi sedap hihi..

Ini emel Hasya..:
hamahayudin@yes.my

Dont forget to send emel to her too to yea!
TQ in advance!

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini