Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Thursday, November 17, 2016

Supermom agaian!

Im not a superwoman.. sekarang ni la.. sebab kebanyakannya bibik yang buat
Supermom ni maksudnya multipurpose job semua dia harung
bab baju- kumpul baju kotor, basuh, sidai, angkat, lipat, simpan, gosok dll. ni lah keje yang paling aku tak suka.. penat sebab rakyat jelata ramai.. 7 orang x 2 lai sehari.. aduss.. penat tengok
bab dapur - macam-macam lah kecuali bab masak memang aku ..
bab rumah - sapu, buang sampah, kemas, mop, dll
kids - kejar, tangkap, lari, dll
dan lain-lain

Tapi dulu.. sebelum ada bibik, akulah bibik.
Ahad kan husband keje.. jadi hari ahad adalah hari aku bertukar menjadi superwoman wahahaaa
Semangat kena kuat, makan kena cukup nak jadi supermom ni kann hahaa
Kadang memang rasa memang layak aku dapat title bibik pada hari Ahad.. adehlaaa.. sedih tau tengok rupa aku.. 
tak terkejar dengan nak suap anak makan lagi, nak masak lagi, anak sorang nangis nak susu, sorang lagi nak menyusu badan .. haaa dah camne tu kan
pastu ahad la time nak kemas lipat baju.. nak rehat pun ye jugak.. memang takde mane rehatnya la ahad ni 

Hari ni terjumpa gambar ni kat facebook.. 3 tahun lepas


Masa ni gi kenduri kahwin. Gigih aku bawa mereka berempat gi kenduri kat Taman Pertanian. Masa nak pergi ni berdebar tau kut tak dapat handle kids sesorang..
Tapi alhamdulillah semua behave, aku pun dapat makan kenyang masa ni..

Tapi memang tak dapat lupa scene hari ahad dengan mereka berempat ni
hahaaa..

So now,
planningnya maybe tak lama lagi bibik nak balik kampung dia dalam 2 minggu jugak
So.. the position will goes back to me..

Akulah the BIBIK
Akulah the SUPERMOM AGAIAN!

erk.. bersama 5 kids during school holiday HOKEYY!
Erkk .. poning aku pikir camne nak coolkan keadaan semasa jadi supermom nanti
dengan Ilman yang suka lari sana sini, panjat meja, panjat kerusi, panjat gril
lompat sana sini, usik kak yaya & kak amna sampai nangis
pastu asyik duk pegang tangan aku ke hulu ke hilir macam setahun tak jumpa
dah camne aku nak masak, camne nak suap mereka makan, camne aku sendiri nak makan 
camne nak basuh berak yaya & durrah (dan aku sekali..hihi)
camne nak rilekskan minda .. arrhh yang ni memang jangan mengharap lah
takdenya rileks.. dengan suara amna yang menjerit sana sini
kakak yang berlari lompat sana sini reka macam-macam aktiviti bersama addinies
huru hara rumah
memang lintang pukang rumah
okeh.. takpe tipsnya mudah
biarkan jer diorang main puas.. 
janji 5.30 kena kemas, rumah bersih dan teratur
sebab mmmm
mestilah sebab mr daddy dah nak balik keje time tu..
yesss.. u know what i mean.. pandai pun hihi

Ok, 
yesss ready..
those memory takkan kembali bila mereka semua dah besar nanti
ni je lah masanya bersama mereka
bersyukurlah
ada orang balik rumah... sunyi sepi hidup mereka
mereka begitu mengharapkan peneman ..
tapi mereka masih diuji ..
mereka masih belum diberikan peluang untuk menikmatinya 

bersyukurlah seadanya RTNY!

get ready rtny!

1 comment:

Nora Karim said...

Sokong ayat last akak tu... syukur ada pasangan hidup dan syukur dengan anak2 yang banyak karenah... sebab ada orang masih lagi hidup sendiri...

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini