Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Tuesday, December 6, 2016

Ilman go to school

Setelah pikir-pikir, kami decide hantar ilman ke taska buat sementara waktu.

Teringat kawan bagitau.. dia memang decide hantar anak dia ke taska instead of pengasuh.
Sebab..
Kat taska tugas cikgu focus jaga anak je. Lagi selamat rasanya kan. Lagi-lagi ilman yang sangat aktif ni. lagipun kat taska akan ada ramai kawan & toys yang buatkan ilman ralit dan lebih berkembang sel otaknya wahh kemain

Kalau di rumah pengasuh, pengasuh mesti nak masakla, nak jemur kainla dan lain-lain. Mesti dia tak boleh focus pada ilman ni. Ilman ni tak boleh terlepas pandang walau seminit. Ada je kerja yang dia buat. Panjat meja makanla, panjat gril, bukak drawer..sekarang lagilah dah pandai buka peti ais adehla...

Mula hantar pagi tadi mestilah nangis. Kul 11 tanya cikgu camne.. cikgu hantar gambar ni



Haaa.. gembira aku tengok.
Hantar taska tempat kawan-kawan hantar. Dia rekemen bagus dan puas hati so tak perlu argue banyak dah pasal kepuasan hati parents

Masa ambik petang tadi pun kemain happy dia duk main gelungsur kat taska. Kira pass lah tu. Harapnya pagi esok tak nangis dah eh ye ilman khalish

Oh ye.. ni aktiviti diorang malam ni. Main masak-masak pulak


Ok esok start keje dah. 



3 comments:

Wanie said...

perkongsian yang menarik..

bg wanie if anak tu dah masuk usia 4 tahun ke atas boleh dah hantar ke taska, biar bergaul dengan kanak-kanak seusia mereka, banyak aktiviti yang boleh dibuat di taska.

Kalau duk pengasuh ni limited skit la aktiviti kanak-kanak ni nak buat.

p/s: Dah ada produk tapi tak reti nak jual di Facebook?
Boleh dapatkan Pakej Video FB Ads 101 dari link ini.
https://fatc.onpay.my/order/form/kfb/378

Laura Azura Zainal said...

Supermom. In shaa Allah kakak. Ilman will be okay. May Allah ease everything for u and family. Chaiyok2

Nora Karim said...

Ya Allah besar dah ek... dulu jumpa bukan baby lagi?! Hahahahah nampak tak lama tak jumpa kan?!

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini