Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Thursday, February 9, 2017

Azam baru

Today dah 9 February.. baru nak cite pasal azam baru kih kih.. Sebenarnya ni bukan azam tahun baru..tapi azam yang baru timbul semalam. So terus update kat sini harini supaya tak lupa. Azam tahun baru tak perlu reveal lah kan hihi..

Okeh. citenya adalah..
Tiap hari sekarang sampai office pukul 7.45 am. Awalnya kan! Waktu bekerja start 8.30 am. Macam pekerja cemerlang rasanya.. perasan jap lah kan. Awal tu bersebab tau.. kalau tak mesti sampai pukul 8.20 ke atas macam tahun lepas. Alsebabnya adalah kena hantar addinies gi sekolah assunta. Pukul 7 am dah keluar rumah. Tahun lepas .. kul 7.50 am baru keluar rumah. See? bukanlah aku ni kategori rajin teramat nak datang keje awal 45 minit dari sepatutnya..owh.. i am not! hahaa

Jadi.. dah tiap hari sampai awal..terus lah buat kerja. kerja..kerjaa then sedar-sedar 5.30 .. kena stop sebab nak kena ambik budak-budak balik sekolah pulak. Kalau tak.. memang akan kerja lagi.
Masa sekarang ni sentiasa tak cukup. Kerja tak berenti. Minggu ni dah start 20 minggu jam mengajar..lagilah non-stop kerja. Minggu sebelum ni 16 jam mengajar pun dah rasa tak cukup masa inikan pulak 20 jam. Takpe.. go artini go!!

So.. semalam terpikir.
Dulu datang kerja 8.30 am balik 5.30 pm pun tak cukup masa kerja. Tahun ni datang kerja 7,45 am balik 5.30 pm pun tak cukup masa kerja. Mmmmm rasanya kalau datang kerja 6 am balik 7 malam pun tak cukup masa nak buat kerja. Kerja sentiasa ada.. tak putus. Jadi.. tak perlulah rasanya nak hadap sangat dengan masa berharga dari 7.45 am ke 8.30 am tu. Tak perlulah pulun bekerja sakan time tu. Mmmm aku rasa nak buat something beneficial to myself..can i?

Yesss.. thats my new azam! 7.45 am to 8,20 am is my ME TIME!

Bukanlah nak menjahit ke.. nak masak ke.. memang taklah kan.. mmmmm yes something beneficial..
Hopefully its worth and work!
Lets see next month yea!

Hope so..
Good luck RTNY!

p/s.. lamanya tak update blog. Harini baru perasan banyaknya komen dari reader. Owh.. nanti saya balas yer. Sorry memang dah lama tak buka blog. Sabar ye yang tanya pasal kabin, pasal kompressor dan lain-lain.

Okeh.. 8.22 am sudah.
Lets ready for class 8.30 am this morning.. :)

1 comment:

Nora Karim said...

Good luck akak... hehehe

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini