Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, February 15, 2017

ME time.. berjayakah?

What is ME TIME?
Tanya hubby.. owh.. well.. it is time for my self only. I need time to pamper myself kih kih yo yo lah kan! Actually i want read motivation book, but i cant find it online. Yang jumpa semalam, blog prof Muhaya masa tahun 2010..dah lama tapi sangat bermanfaat.

Prof Muhaya banyak menceritakan kisah pengalaman beliau melakukan pembedahan mata.. bagaimana susahnya melakukan pembedahan mata tersebut. Tapi kebanyakan kisahnya menceritakan kejayaan pembedahan beliau banyak dipengaruhi oleh pengaruh latar belakang pesakit tersebut.
Ada seorang pesakit, mengalami sakit mata dan tidak berjaya dipulihkan. Sepelas berbincang dari hati ke hati, rupanya pesakit melakukan suatu perkara yang membelakangkan suaminya. Mungkin itu sebab redha tidak diperoleh oleh si suami.
Ada juga kisah bekas guru besar, buta disebabkan masalah katarak. Pembedahan mata sangat sukar dijalankan tapi akhirnya berjaya dilakukan..mungkin hasil berkat ramai student dan guru yang mendoakan beliau.

Okeh.. today berjaya melaui ME TIME dengan aktiviti rutin yang utama dan menulis blog. Yess.. menulis diary juga adalah salah satu good activity untuk ME TIME.

2-3 hari lepas masih dibelenggu situasi kerja. 7.45 am dah mula menyiapkan draf soalan peperiksaan akhir. Oh my.. due date sepatutnya lagi 3 minggu tetapi tiba-tiba diawalkan jadi lagi seminggu.. so, what should u do? Gunalah masa yang ada sepenuhnya untuk menghasilkan kerja yang berkualiti. Soalan FINAL tu babe!.. perlulah prepare masa waktu bertenang.. dan 7.45 - 8.30 memang masa yang sangat sesuai.. tapi.. oh my ME TIME.. later on kena ganti kut or maybe hangus jerk as usual hik hik.. redha kan jer lah.

Okeh.. next mission nak cari buku motivasi. Library Gambut dah tutup nak pindah ke Library baru di Kamunting.. tapi Library Kamunting tak buka-buka lagi. Katanya pertengahan tahun ni baru buka..(info dari FB).. mmmm libary UTC pulak cuma ada buku kanak-kanak dan majalah... mmmm macam nak terbang ke Libary K.Trg jer..macam-macam ada. Boleh pinjam buku, boleh renew online.. senang kan.. Tapi entah bila pulak ada kesempatan nak balik kampung ni. Hasya dah start tuisyen kat Assunta. Sabtu pun ada kelas.. Mmmm.. kena plan bebetul kali ni.

Okeh.. Kuantan hujan 2-3 hari ni..cuaca sangat sejuk. Seronok selimut malam-malam berpelukan dengan Ilman Khalish. Selalu cakap pada Ilman.. Ibu nak tido dengan Ilman macam ni sampai Ilman besar tau.. harapan yang tak pasti

Oh yer..datang pagi ni.. diiringi lagu Arjuna Fyn Jamal.. terus rasa tersentuh. Lagu tu sangat beremosi dan sentimental..

See u agaian..





1 comment:

Nora Karim said...

Me time memang wajib ada untuk saya kak... dulu masa kerja tak dapat me time. Dah berhenti ni memang banyak me time.

Baca buku tu memang is a must... pergi spa pun... tapi sejak duduk Gombak belum pernah lagi pergi spa... tak jumpa lagi tempat best kot... dulu kat melaka 2 kali sebulan buat facial...

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini