Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, February 15, 2017

Yaya penyelamat!

Malam tadi yaya demam. Jadi harini gi taska ilman jer. Durrah pun merengek sama tak nak gi skolah sebab takde geng. Oklah..layan kan je lah hantar taska semua..walau sadis.. kena tambah RM10 x 2 orang sebab sekarang ni transit taska bayar untuk belah petang je (lepas balik tadika). Kalau datang pagi kena tambah 10 ringgit sorang lagi..cikgu dah bagitau.. huu.. redha je lah 20 ringgit melayang untuk anak-anak

Then tengahari cikgu taska bagitau yaya cirit ..jadi tak boleh duduk taska dah harini sebab cirit mudah jangkit. Ok lah.. pahamlah kena gi ambik segera kat skolah. 

Dah balik rumah.. tengah makan kek coklat .. tetiba yaya tunjuk sampul duit raya.


Ibu.. duit ibu ke?
Owh.. ha ah la.. memang duit ibu sebab ada nama ibu kat sampul tu. 
Yaya jumpa mana?
Ni kat sini jer.. tepi bakul baju ilman

Maybe sampul tu duk bawah bakul baju tu selama ni.

Oh Ya Allah.. duit ni lah yang aku duk cari sangat..Lepas bibik balik, merata duit ni aku cari sebab plan nak beli periuk tefal 5pcs online RM245. 

Aku memang ingat sangat duit ni memang aku simpan dalam sampul duit raya & ada nama 'ibu' kat situ. 

Ya Allah..pernah aku terlintas dan buat andaian...rasenya bibik sapu bawa balik kampung kut.. or maybe dah terguna tanpa sedar. Jahatkan kuasa jahat tu hasut! Eiiowww

Tapi.. now see!
Kerana RM20 untuk kesihatan anak-anak, aku dapat balik RM202! 
10 x ganda rezki yang Allah nak bagi tetiba dengan pelbagai cara..

Alhamdulillah Ya Allah
Ampunkanlah dosaku menuduh bibik ambik duit tersebut..

Camne eh nak minta maap dengan bibik.. baru tipon dia 2 malam lepas tanya khabar. Alhamdulillah bibik sihat je, kerja kilang buat santan kotak. 

By the way.. tq yaya.. 
U r soo smart
Selesai masalah ibu selama ni
Sooo.. lets proceed idea shopping periuk tefal yang kiv selama ni...
Wah..terus rasa sengih sampai telinga!
Wanita dan shoppimg kan memamng sentiasa bff kan!

Happy world!


1 comment:

Nora Karim said...

Yaya ni lain sikit rupanya dari Hasya & Amna kan? 😀

Alhamdulillah duit tu masih lagi rezeki akak. Saya pun kadang suka beli online, reward diri sendiri kaedahnya.. hehee

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini