Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Sunday, April 9, 2017

Ilman ohh ilman! Bergegar jantung ibu nak..

Ahad memang sunday blues untuk aku. Maklumlah hubby keje.. ikut terengganu kan. 

Dari dulu lagi.. masa anak 4 jer, rupa aku hari ahad memang macam mak limah haha.. sape ntah mak limah tu kan? Aku pun tak tau..

Tapi.. sejak ada ilman dan sejak bibik takde ni.. aku dah lali dengan sunday blues. Rasanya takde sunday blues sangat lah. Semuanya under control . I can manage my sunday very well.. ha ha

Tapi.. not today.. today memang haru biru ..ultraman pun asyik nyala lampu merah je kalau macam ni gaya




Ni lah power rangers ibu yang baterinya sentiasa on! Tak pernah takde bateri  kan ilman 

Ok.. whats your xtvt today yang buat ibu urut dada jer ?

1. Kencing merata
2 x tetiba sedar-sedar dia dah buka pampers.. then tak sempat nak pakaikan pampers, dia dah kencing rupanya.. owh anak .. ni ok lagi

2. Panjat meja makan
Ni memang normal. Makan tak berenti. Semua tupperware dia buka cari makanan. Tudung saji pun buka. Tapi lagi haru bila ada lauk pauk dalam pinggan kaca atas meja. Aku sengaja biarkan bawah tudung saji sebab nak ajar dia behave. Jangan buka tudung saji sebab ada pinggan kaca.. tapi opocot.. asyik-asyik ibu juga yang urut dada owh anak!

3. Main luar rumah
Memang biasa aku biarkan ilman main tepi rumah. Dalam pagar pun.. dia pun dah tau tak boleh main kat depan rumah, main kat belah pagar tepi.  Tapi tadi.. tup tup aku dengar bunyi macam orang duk tarah tanah.. macam biasa hubby buat tarah rumput pakai sabit tu. Aku diam lagi.. cuba dengar lagi sekali sebab biasanya dia main baling batu je kat luar rumah. Tapi.. rase semacam jer. Bunyi orang tarah tanah ni.... terus aku meluru keluar.. 
Anakkk oiiii bahaya nih..! 
Ni abah punyer ajer tau.. lenkali jangan ambik tau.

Ya Allah!. betullah.. parang kontot yang biasa hubby guna tu .. camtulah dia ikut cara hubby tarah tanah pakai parang. 
Bergegar jantung !!

4. Muntah
Aku dah abis bateri. Jemur baju sidai baju ..lipat baju..kemas barang sekolah. Kemas dapur yang sepah- sepah ilman makan. Bersihkan badan ilman yang comot yang amat lepas makan tadi. 
Penat seh.. jomlah rehat ilman
Dia pun rehat sama.. tapi kan.. tengah sedap menyusu sambil baring sambil nak ambik nafas lega dapat rehat.. tetiba ilman muntah.. muntah lagi dan lagi. Aduih.. abis tilam.. abis baju dia dan baju aku.. wahahahaaa... nak nangis rase. Baru nak hilang penat.. tapi penat baru datang lagi

Hemmm dahlah rtny oii.. jangan merungut. name pun amanah dariNya. Jagalah dia elok-elok. Tak taulah berapa lama dia dipinjamkan untukmu. Sayang dia.. jaga dia elok-elok tau

InshaAllah
Sape tak sayang anak kan

Boboy memang camni eh..?

Ok.. jom tengok xtvt arini.. dalam macam-macam tu.. sempat lagi addinies main masak- masak
Muffin vanila
Roti loaf coklat




Aku mencatat sekadar untuk ingatan diri sendiri kelak . 

Nak tido.. siap pesan pada ilman..

Iman ingat tau.. susahnya ibu abah besarkan ilman. Nanti ilman kena jaga ibu abah camni jugak bila ibu abah dah tak larat tau..

Emolah ibu arini kan.. ilman! 
Dah jom tido.. good night semua. 
Assalamualaikum 



No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini