Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, April 28, 2017

Touch n Go included GST membebankan pengguna

Baru perasan
masa top up touch & go baru ni, dia ada maklumkan.. harga dah termasuk GST 6%.

So today baru kira semula
kad touch & go RM150
included GST 150/1.06 = RM141.50
Total GST yang dah di pow dalam tu = RM150 - 141.50 = RM8.50

Wahh banyaknya RM8.50 tu. kalau digunakan untuk bayar tol, hampir separuh perjalanan kami kalau balik kampung dari Kuantan ke Chenor RM12.30

Banyaknya untunng gov dapat kan
Walhal kalau bayat tol cash, mesti takde kena caj GST ..confirm bayar RM150 untuk total tol RM150 je kan!

Adeh..baru rasa tertipu
tapi apa nak dikata kan..
mereka akan sentiasa bijak berfikir untuk kebaikan mereka tanpa memikirkan beban rakyat

Alahai.. 8 ringgit pun beban ke?
Memangla beban.. dah boleh buat makan tengahari tau
Lagipun rasa tertipu sangat dengan hidden charge gini.

ingatkan memudahkahkan pengguna tapi sebenarnya memudahkan mereka huuuu

Im prefer to pay cash.. tapi kebanyakan tol memang guna electronic payment sahaja.. so have to use touch n go juga..

mereka dan kepentingan mereka takkan berpisah!

No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini