Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, May 15, 2017

Merajuk on Mothers Day

banyaknya status kat fb semalam
memasing tetiba terima bunga la.. terima kad la.. dapat wish laa dan macam-macam.
rata-rata cakap.. :
eh opocot terkejut.. eh tak sangka.. eh terharunya.. eh happynya..
wahh.. hebatnya anak mak.. walaupun tulisan tak comel. lukis tak cantik tapi tak apa..
rasa bertuahnya dapat anak camni

argh malas nak ingat balik semalam

so.. sampai petang semalam masih takde bayangan ucapan dari sesape
aku pun hints pada durrah

mmmm.. hari ni hari ibu .. tapi takde sapa ucap hari ibu untuk ibu.. ibu sedihlah
diam

kawan ibu ni ramai dapat hadiah dari anak dia.. tapi ibu ada 5 orang anak.. takde sape pun bagi hadiah.. ucapan pun takde bagi .. sedih ibu

tapi.. ibu tak bawa aby g kedai.. camne aby nak beli hadiah untuk ibu? aby takde duit

ala.. ibu bukan nak hadiah pun. aby buat je lah kad hari ibu .. aby kan dah pandai tulis

aby mana ada kertas?

Amna kan ada kertas.. (masih dalam nada sedih..seriusly aku sedih haha.. sensitip)

oo.. ok

pastu nampak dia duk usaha tulis-tulis kat meja makan... sambil cakap.
ibu tak boleh tengok tau..
mmmm.. berbunga jap masa ni

tapi sampai malam.. takde apa-ape
dengan kecewanya aku cakap lagi..

takpelah takde sape wish untuk ibu .. ibu merajuk je lah nanti

eh ada ibu..malam sikit lagi..tak boleh bagitau lagi..(sambil sengih-sengih)

tunggu lagi.. dan lagi..
8.30 aku tertido..

takde ucapan dari mereka
takda sambutan dari mereka
sebab memang biasanya takde sambutan apa pun dari mereka..
dah lama kami tak ajar celebrate hari ibu.. sebab bagi aku , aku sentiasa di hati mereka..everyday.. chewah konon..
tapi
bila tengok orang lain punya celebration.. terus terasa
tingginya expectation aku pada addinies

sebenarnya.. aku expect camtu sebab dulu.. pernah hasya dan amna tetiba bagi kad & bunga masa hari ibu..
pernah hasya beli beg kecik warna purple untuk hari ibu sebab katanya ibu suka warna purple.
sukanya masa tu
tapi dah 1-2 tahun juga rasanya takde celebration & takde ucapan sangat
aku pun tak kisah sangat pun
sebab dengar tazkirah ustaz azhar

tak perlu sambut hari ibu.. jangan nak tunggu hari ibu baru nak sambut..sebab setiap hari adalah hari ibu

jadi sejak hari tu aku tak kisah.. husband pun tak kisah tak sambut hari bapa.
dulu aku ajar addinies buat kad. beli hadiah untuk hari bapa
tapi sama jugala.. dah 1-2 tahun takde celebration on fathers day

lain orang lain cara mereka rtny
jangan sikit-sikit nak merajuk laaa ha ha..
be happy
be your own self
begitu acuan, begitulah keknya

kenapa mengadu pada durrah jer?
sebab dengan harapan akan ada suprise dari addinies nanti
hahaa..
harapan yang terus tinggal harapan

takpelah.
small matter jer tu kan rtny!
smile tau..!

gambar lama - kat klcc .. nov 2016. Ilman 1 tahun 3 bulan masa ni
anngaplah.. this short vacation as your mothers day trip rtny !
kan..
baru tetiba rasa nak senyum lebar..:)
oh addin addinies.. i love u!


No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini