Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, September 20, 2017

Main masak-masak


Assalamualaikum 
Lamanya tak update blog.. tengok busu update blog cite kuih tart sedap dia tu.. hmmm terus nak update jugak sekadar untuk kenangan main masak-masak dengan addinies.. bukan nak berlumba dengan busu hi hi..

Ni mini vanilaa muffin with raising and chocolate rice
sekali ngap 14 biji yaya makan.. mak aii berbaloi sungguh rasa buat..
(tak kisahla sedap ke tak kan.. ha ha)

Hari yang sama jugak.. buat pizza..
Dough semua hasya yang buat.. ala.. prepare je bahan.. masuk dalam bread maker jer kan.. senang ajer
aku cuma tolong tengok-tengok je
doh bulat tu aku buat.. topping semua hasya buat.. 
pun senang aje..
sapu pasta puri, letak cheese, crab stick potong,  capsicum, mushroom.. tadaaaa dah siap, aku tolong bakar!

ni masa proses nak bakar.. 


ni cerita lama.. lepas 2-3 minggu lepas dah.. buat biskut chocolate chip 

yang dah siap bakar tak sempat ambik gambar.. 

Ni lah egg tart kami cik su.. sama lah.. sarang tu beli aje.. nanti kita belajar buat sarang pulak
boleh la kan.. untuk makan sendiri je  

ni pulak cornflake.. time pose haritu

ni lidah kucing namanya.. haha..  bolehla.. takde sarang.. aku buat gini je 




Hmm... okla nak gi kelas dah.. 

banyak benda nak tulis kat blog.. kut lupa esok2
banyak kenangan indah

kisah hasya upsr
kisah hasya belajar masak
kisah bercuti bersama bonda
kisah raya korban

dan 
kisah tragis tragedi tahfiz yang amat pedih itu

ok jumpa lagi 





2 comments:

tengku afza engku yusof said...

dlm byk2. ai is jeles yg tat telur tu je.. cantik je kejadiannye.. ai is jeles!! mintak petua suhu sekali... hihi

Engku Artini said...

hi hi.. nanti kita main masak-masak kat rumah tokma lenkali .. bila au nok balik panjat duku ni.

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini