Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Friday, October 13, 2017

Enjoy @ Mini Carnival Didi and Friends , Kuantan City Mall

Semalam kami ke sini
Gigih aku bawa kids ke sini malam tadi jugak.. first day opening Kuantan City Mall tu
Sebabnya.. aku expect, kalau gi weekend ni mesti penuh orang.. aku memang tak suka gi ramai-ramai.. pening.. dengan nak jaga anak anak anak anak anak lagi.. hahh sampai 5 kali aku tulis anak

Sebenarnya.. unplanned pun ni..
Semalam aku nampak kat fb, orang duk share pasal karnival ni
Bermula semalam, Khamis 12 Oktober - Ahad 15 Oktober
Memandangkan Sabtu ni aku kerja, then kalau nak g tengok belah petang or malam.. memang tak laa kan.. mesti ramai giler orang..
So, kul 4 lebih semalam.. terus confirm dengan hubby.. kita bawa kids gi malam ni jugak.. gitu.. ha ha!

So, here we are
Enjoy sungguh budak-budak!
Sebenarnya mak pak budak pun semua enjoy!
Yang penting.. percuma .. yeaaa mana nak dapat free sekarang kan!

Tengok, kami dapat seat depan stage.
Depannnn sekali.
Tengok Ilman tu.. tak beralih tempat duduk dia tu..
Sib baik Nana tak terpijak tangan dia.. maklumlah.. bukannya nampak kat bawah Nana tu kan.
Layan gambar dulu ok










Kami sampai sini pukul 7, Alhamdulillah senang dapat parking..(baca doa parking maa hihi!) parking kat luar mall, tapi betul-betul depan mall je.. Kalau parking kat dalam mall, aku rasa mau penuh, jemm.. lambat nak beratur keluar masuk nanti.

Masuk mall je, orang tak ramai lagi..Terus cari surau. Tingkat 5 katanya.. So cari lif..takkan nak naik tangga kan. Tapi.. semua lif penuh. Buka pintu lif je penuh.. Alamak. kena tukar plan B.

Jom cari tangga ke ground floor, kita naik lif dari ground floor, confirm boleh naik. Tapi.. cari punya cari tak jumpa. Yang jumpa escalator ke level 1 je.. Tukar plan B.. kita naik escalator je lah sampai level 5 ok.. ok lah kan.. bukan naik tangga pun. 
Escalator Level G - ok
Tapi.. escalator level 1 - tak function, so menapak la kitorang beramai-ramai ke atas
Escalator level 2 - ok
Sampai je level 3, takde dah escalator.. alahai.. pusing lagi cari escalator lain
then.. jumpalah escalator level 3 ni.. huu.. dah letih dah ni
so, naik escalator level 3
Sampai je level 4, tengok ramainya orang beratur, buat apa ni? 
Semua nak beratur ambik wuduk ke ? dasyatnya...!! (dalam hati aku la kan.. kih kih..)
Tapi.. ha ha.. jauh panggang dari api tanggapan aku tu,, kelakar tul
Rupanya depa beratur...sebab nak masuk free screening ! Free tengok wayang!
Adeh... tak tau lah aku.. kecewa pun ada rasanya.. 

Then kami teruskan je lah naik escalator level 4 menuju ke level 5
Then.. meronda cari surau.. level 4 ni, level parking rupanya
Cari- cari, pusing sana pusing sini, tanya staf, tapi panduan salah rupanya.. maklumlah tempat baru.. dia pun tak berapa tau
tapi takpe.. akhirnya.. jumpala.. besar dan selesa suraunya
Aku banyangkan suraunya mesti penuh..
sepenuh lif yang orang duk naik tu
lagipun surau ECM dan Kuantan Parade memang selalunya penuh kalau maghrib ni.. 
Tapi.. alahai.. boleh kira berapa orang yang solat..
Jomlah adik-adik.. solat dulu
Maghrib kejap je waktunya
Sedih aku tengok tau

Sudah solat, terus cari lif,, tapi macam tadilah.. lif penuh.
So, buat plan D, naik ke atas dulu..
hehe.. yess berjaya!
Naik ke atas, then baru turun ke bawah...
Hi hi hi.. terpaksalah kan..
Tapi.. kan.. sampai level 1, lif terbuka, ada orang keluar, then tutup
Pastu, macam tersangkut,,, ala.. turun then stop, terasa macam tergantung je lif.. berdebar jugak .. tapi positif! semua diam. Masa ni lif penuh. Pastu pintu lif terbuka.. rupanya MashaAllah, betullah lif tu tersangkut. Lif tu dalam keadaan 1/5 tersangkut.. Allah, terus kami beramai-ramai keluar lif.. Berdebar betul..

Then, terus cari escalator tuju ke level bawah
Then, taraaa.. tempat tepan stage masih kosong.. masa tu baru pukul 7.45 camtu. Kami pun terus duduk cop tempat. Dalam pukul 8 camtu, DJ dah start acara.. ada nyanyi-nyanyi, bagi hadiah dan macam-macam.. Memang best!! Happy betul budak-budak! Aku pun happy hi hi hi!
Then, pukul 8.30 barulah Didi, Nana dan Jojo keluar... wah masa ni lagilah happening!! Nyanyi lagi beramai-ramai dengan Didi ni..dalam 15 minit jugak nyanyi
Then, sesi bergambar dengan diorang.. 
lepas tu kami terus balik. Tak sanggup eh, nak window shopping bagai .. orang ramai giler.

Ni tentative mini carnival Didi
Kami join karnival dari pukul 7.45 hingga 8.45 malam..
Memang enjoyyyy!!

Slot kejutan bersama Didi tu apa? Owh.. sila bawa My Kids anak ye.. Anak yang lahir bulan 10 akan ada kejutan untuk mereka.. Aku tertinggal My kid budak kembar dua orang ni.. Amna dan Durrah. Diorang lahir tarikh yang sama, 20 Oktober, cuma tahun yang berbeza. Hmmm.. Tu lah., unplanned kan.. tetiba jer nak datang.. so, bawak benda yang penting jer. Takpe lah nak... chewah.. yang penting kita happy tengoh Didi and friends kan! Horaa Horeyyy!! Memang niat aku bawa diorang datang pun cuma nak bergembira dengan Didi jer .. anggap jer lah takde rezeki untuk kita. Kita dah dapat rezeki duduk seat vvip kat depaaan sekali kan.. Tu pun rezeki jugak tak perlu berdiri bersesak-sesak dengan orang lain bagai. Kita  bagi peluang tu untuk orang lain peluang ok :)

Overall, 5 stars untuk mini carnival ni..!!
Jomlah datang beramai-ramai bawa anak-anak!



Video-video aku letak kat facebook.. tak lepas kat sini.. sili klick di sini 


Nasihat aku untuk mereka yang nak datang sini, solat siap-siap kat luar. Ada Masjid Hentian Putra kat depan mall ni. Atau boleh je solat kat mana-mana masjid lain kan.

Thank you Caliph Kids Supplement yang sponsor mini carnival!!
Memang best!!



No comments:

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini