Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Thursday, April 19, 2018

Kolejku kini Kolej Universiti

Semalam.. tetiba tertengok bos kami yang sangat baik ni post gambar ni   dalam group wasap fakulti kami..

Tetiba terasa sesuatu..
Perasaan bangga atas penantian yang begitu lama dinantikan
Perasaan bangga pada wajah-wajah yang banyak menabur bakti dalam corak pentadbiran dan pentadbiran kolej sehingga akhirnya impian dan harapan besar itu tercapai
Hanya mereka dan orang tertentu yang memahami erti perjalanan sebuah kemenangan ini
Perasaan bangga aku pada wajah-wajah yang bertungkus-lumus dalam gambar ini
Perasaan bangga pada wajah mereka yang dulunya adalah sama seperti aku.. tapi kini.. nah..berdiri megah sebagai baris hadapan kolej.
Kalian semua memang hebat!

Walau beribu kepayahan
Walau ada rakan yang telah pergi menyahut seruan Ilahi.. al fatihah untuk arwah puan Salmi & arwah ustaz Syed
Walau ada rakan yang telah berpindah memilih alam kerjaya baru masing-masing
Walau ada juga yang memerhati dari jauh
Walau ada juga yang ...... dalam perjuangan ini... ye kuatkanlah semangat kalian kerana Allah itu sentiasa ada melindungimu

Walau banyak pahit maun manis dalam sebuah kejayaan
Buanglah yang keruh ambillah yang jernih
Bersatulah
Bersamalah
Untuk anak didik kita.. masa depan mereka

Syukur
12 tahun aku di sini
Tempat aku berkhidmat mencari rezeki
Tempat aku dan semua membantu jatuh bangun anak bangsaku untuk berjaya

Moga Allah sentiasa bersama dalam mencapai azam dan matlamat tinggi kami semua ini

Alhamdulillah

Tuesday, April 17, 2018

Pergi Fun fair di Kuantan

Wow pergi fun fair!! 
Yuhuuuu... sengih manjang anak aku sorang bila kabo.. jom kita gi funfair nak?
Bila last pergi fun fair? 
tak ingat dah.. tapi rasanya yang last pergi fun fair kat balok.


Al kisahnya... macam biasa hubby cuti jumaat sabtu . Sekolah amna pulak cuti jumaat sebab ada kem pengakap dan bahasa inggeris peringkat kebangsaan. So , terus hubby angkut semua anak dia yang tak sekolah balik kampung
Amna - sekolah cuti
Yaya - tadika.. so cuti aja hi hi
Ilman - taska.. lagi lah boleh cuti bila-bila
ha ha !!

Aku tak kisah pun sebenarnya.. sebab bukan senang juga kami nak balik kampung sama-sama. Maklumlah dia cuti jumaat sabtu, aku pulak cuti sabtu ahad. So kalau ada peluang, balik je terus.

Kemain happy diorang tau.. balik kampung sama-sama.
So..aku pun duk pikir apa aktiviti berfaedah aku boleh buat special untuk aku dan durrah.. macam reward la kan. Masa ni je lah boleh dating berdua je dengan durrah.

So, petang jumaat tu baru plan nak ke sini. Hubby kata ok je..
Hm.. lepas keje jumaat, ambil durrah dari transit, terus ke giant dulu sebab awal lagi. Makan dan solat maghrib dulu.. then baru datang sini. Fun fair ni sebelah giant je. Dari jauh dah nampak buai pusing dia dengan lampu kelip-kelip tu..

Sebelum masuk kena bayar tiket dulu
4 ringgit dewasa
2 ringgit kanak-kanak..
wah.. memang first class fun fair ni.. belum main apa-apa dah kena bayar kan

ni gambar kat dalam fun fair
(hi hi.. pakai baju kurung kafa pergi fun fair.. baiknya anak sape ni)
belakang tu buai pusing (euro wheel)
tiket : 4 token
1 token harga 2 ringgit
jadi harga ni adalah 8 ringgit sorang tak kira budak atau dewasa
aku tak naik yang ni.. tinggi sangat eh.. he he


ni super jet

selain dari games semua tu, macam biasa funfair mesti ada game yang tembak patungla, kail anak itik la, tembak bear la.. dan macam-macam. Kalau tak silap 3 token kat sini

Mula-mula main roller coaster ulat bulu ni dengan durrah. Aku tak nak naik mula tu, tapi takkan nak biar durrah naik sorang kan. Lagipun, barulah best pengalaman baru naik roller coster. Ni setakat naik Merry-go-round dah selalu jumpa kan. Jomlah Durrah.. 
Token : 4 seorang
Mula tu bagi 8 token la kan.
Tapi, pekerja ni baik hati..agaknya dia tengok durrah tu kecik dan tak effect cost dia pun.. means tak rugi karen kih kih.. jadi dia return 4 token semula. 
ok, jimat..! tq bangla.. moga u hidup senang cari rezki kat Malaysia untuk anak bini ye
Hmmm.. bagi aku mencabar la jugak bagi aku yang dah umur 4 series ni..
Tapi bila tanya durrah.. nak naik lagi? Naaakkkkk katanya.. ermm memang Gen Y sangat ! Eh Gen Z dah kan?

So ada baki 4 token tadi kan.
Durrah nak naik motor besar ni .
3 token untuk 2 minit.
Hmmm naikla nak.. padahal kat TC selalu ada benda gini kan huuu
Takpe la janji dia happy sebab dia yang pilih sendiri nak main apa


Eh .. dah habis gambar... alahai.. sorry tak banyak gambar
Lepas naik motor ni.. kami pusing-pusing je.. pastu ada baki lagi satu token.. bagi je kat budak yang baru nak masuk fun fair.. malas dah aku nak tambah beli token lagi he he

Bagi aku.. dia macam bagi keriangan la pada kids!
.. alaaa.. macam kalau nak gi genting tak berbaloi sebab tak wujud dah kan
lagi pun kos juga nak pergi sana

tapi kat sini confirm kids enjoy!
Kids mesti suka la..!
Janji poket mesti penuh okeh!

Dan bagi aku ni fun fair moden. 
walaupun agak mahal..
tapi bagus apa sebab terjamin dari segi safety.
Lagipun cuma perlu bayar tiket masuk dan token untuk main, takde dah kos travel kalau nak gi main tempat jauh 
tapi of course la gamenya tak sebanyak game kat genting or Legoland tu.. 
tapi ok sangat untuk happy kan anak-anak.

Hmm...maybe akan datang lagi dan bawa kids yang lain.
Tak fair la kan .. ni pun diorang tak tau.. Amna je tau tapi amna takpe, tak kecoh sangat he he
Cuma kena standby dalam seratus jugakla kut.. ye lah.. 
tiket masuk + token + makanan yang dijual dalam tu lagi..
oh ye.. dalam ni ada dijual air & minuman.. sediakan duit je ye..

Alright.. kalau nak tau detail.. boleh tengok klik kat bawah ni..



Kelass kan..! fun fair ada web site..! boleh tengok-tengok nak main apa dulu.. boleh buat budget dan korek tabung dulu kih kih (aku ler tu)

Ni antara game yang ada:

1. FAMILY RIDES
   - Dodgem car (kereta langgar)  - Euro wheel (buai pusing)   - Super jet   - X coaster   - Frightmare (rumah hantu)   - Spook    - Merry go round

2. KIDDIE RIDES
   - Day tona    - Samba ballon    - Roller coster (yang aku naik )   - Wave swings    - Formula 

3. THRILL RIDES
   - Challenger   - Sky rider   - Vortex   - Rock n Roll

Ok Enjoy your day.. !! 




Tuesday, April 3, 2018

Bonda tersayang datang rumah

Cerita bonda datang rumah ni boleh kira dengan jari..
Bonda agak susah nak berjalan jauh kecuali ada hajat tertentu
kali ni pun kedatangan bonda pun bersebab
so aku pun tumpang kidnap bonda datang rumah selalu..
bila lagi kan..

Bonda datang kejap je..
Sabtu datang..ahad dah balik semula.. sebab rumah aku takde orang pada hari kerja.
Bonda takut duduk rumah sorang sebab bonda kadang tak sihat.. nanti takde sape nak tengok katanya.. ye lah betul juga tu walau dalam hati nak suh bonda duk seminggu dua

Jadi, dalam kesempatan yang ada, kami bawa bonda ke pantai batu hitam jap.. makan cendol dan goreng pisang

Pasti tetiba terjumpa pulak dengan 2 orang ni.. terus ajak ilman ambil gambar
Ilman tak habis-habis nak beli baju ultromen
Seb baik ayat 'tunggu ilman besar baru boleh beli sebab baju tu beso' menjadi
Aduhai anak..!

Then ahad petang. dah ada tetamu vvip datang jemput bonda balik semula ke rumah beliau.. huu huu
Sempatla jamu makan nasi ayam dengan murtabak dari vvip dan egg tart

Ni menu pagi.. bonda kata nak belajar buat roti arab..


Petang.. aku buat egg tart.. big size terus ..buat dalam periuk pressure cooker philips.. senang je!
Kali ni second trial.. better la dari first trial aritu.. kerak dia keras. Kali ni aku kurangkan sikit tepung.. baru dia lembut.

Terima kasih bonda datang rumah ni
Walaupun bonda tak baca blog ni, tapi aku tau bonda cukup memahaminya..


Hari Anugerah Kecemerlangan PIBG Assunta 2018


Alhamdulillah.. Hasya dapat anugerah pelajar cemerlang lagi kali ni.
Sabtu lepas, 31 Mac 2018, PIBG SK Assunta menjemput semua 12 orang pelajar yang mendapat 6A dalam UPSR 2017.
Since aku dah naik pentas dengan Hasya masa terima Anugerah Tokoh Pelajar Cemerlang Kukurikulum di Assunta hujung tahun lepas, so aku bagi peluang (chewahhh.. peluang konon) pada hubby pulak untuk naik pentas kali ni. Kemain semangat kali ni ..:)

Tahiah kakak.. ibu abah bangga sangat dengan kakak. Moga kakak sentiasa bersyukur dengan rezeki kejayaan ini sokmo ye
Macam biasa.. semua nok ngikut abah ..naik pentas pun nak ikut.. hmmm naik je la anak.. moga satu hari.. anugerah ni untuk anak-anak ibu ni juga nanti inshaallah




Dapat sijil, plak anugerah yang sangat cantik, chocolate bouquet dan duit.. alhamdulillah

 Masa sesi ni .. kami duk telegram dgn hasya.. dia tengah prep.. so adalah line wifi. Dapatla dia tengok live gambar2 anugerah ni. 

Ni kawan-kawan hasya yang datang. Yang tudung hitam tu belajar di MRSM rasanya. Yang tudung labuh tu di SUPERB (ada 3 orang dapat masuk SUPERB kalau tak silap)..
Ada 3 orang yang tak datang.. wakil ibu bapa dan kakak.

Tahniah semua!! Auntie tumpang bangga atas kejayaan semua..
Semoga kejayaan akan terus menyusul lepas ni..amin

Dan.. yang paling bestnya.. 
adalah

Yeaaa!! aku dapat lucky no 47!
Wow.. dapat tupperware :) 
senyum lebar aku hi hi!
Dah la colour purple favourite aku, besar pulak tu.. alhamdulillah
Rezeki anak.. ibu pun dimurahkan rezeki sekali..

Anyway TQ assunta..
Aku memang suka anak-anak belajar kat sini..
macam ada magnet 
ha ha

Semoga Assunta terus berjaya mendidik anak-anak generasi akan datang dengan penuh cemerlang dan berdedikasi!

Daisypath Anniversary Years Ticker
babies
baby

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini