Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Monday, June 25, 2018

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2018


Selamat Hari Raya Aidilfitri 2018 dari kami sekeluarga..
Maaf zahir batin samada yang sengaja atau tak sengaja
Moga ada rezeki dan dipanjangkan umur untuk berhari raya lagi tahun hadapan

Oh ye. tahun ni raya di kampung mertua dulu.. Felda Chemomoi, Triang Bera Pahang
Kali ni semua adik beradik ipar duai balik.. cucu saudara pun balik.. owh.. aku dah jadi atok sedara tau.. hi hi..
Alhamdulillah..aidilfitri kali ni disambut meriah 
syukur

sebahagian gambar ahli keluarga


Solat raya dengan anak 2018

Alhamdulillah..
Tahun ni diberi kesempatan olehNya untuk solat hari raya dengan anak-anak.
Bagiku inilah rezeki yang paling besar aku terima pada hari raya kali ni.. sebab bukan senang nak solat hari raya sambil bawa anak-anak yang kecil dan macam-macam ragam especially ilman si hero ni!

Seawal jam 3.30 pagi aku dah bangun kukus nasi dagang, masak nasi kunyit 7 minit. Pukul 5 semua dah siap masak..terus aku hidang dalam bekas siap-siap. Pukul 6 aku dah siap mandi sunat raya & solat subuh. Then terus kejutkan Hasya, amna & durrah.. kejut suruh mandi sunat & solat subuh. 
6.30 kejut Ilman dan Yaya.. Alhamdulillah semua senang je.. sebab dah pesan siap-siap malam tadi, esok bangun awal & jangan nangis kalau nak ikut gi mesjid solat raya.
Pukul 7 semua dah siap pakai baju raya..then kami makan sikit untuk alas perut..
7.15 dah siap bergambar raya ha ha.. awal kan.. 
7.30 dah gerak naik kereta.
7.39 dah siap parking kereta dan sampai dalam masjid.
Sampai je pagar masjid, ada sorang pakcik tunggu budak-budak.. dia bagi duit raya sikit sorang.. apa lagi.. seronokla semua kan.. sengih memanjang

Semua duk pegang duit raya.. happy je semua

Dari kiri: Anis, Hasya. Durrah, Amna (telekung biru), Yaya & Ilman.
Aku : tangkap gambar

Ilman paling excited kali ni.. Ilman.. mana-mana semua tempat dia akan excited.

So.. dari pukul 7.39 hingga selesai solat pukul 9 am.. (lama kan!), macam-macamla ragam diorang. Aku cuma risau satu je.. kalau ilman buang air besar.. hai la.. mesti susah nak gi toilet dengan orang ramai kan
Tapi alhamdulillah.. Allah permudahkan semua urusan kami solat. 
Since sampai awal kan, kami cop tempat duduk kat belakang sekali.. jadi ilman dan yaya boleh duduk kat dinding belakang main-main.
Tapi.. nak tunggu siap solat ni.. macam-macam la ragam.
tumbukla.. gocohla.. muncungla.. tarik tudungla.. baring tu tak payah cite la kan..

Tapi alhamdulillah.
selesai sudah
Moga diberi rezeki dan kesempatan lagi di masa akan datang

Selamat Hari Raya semua
Maaf zahir batin samada sengaja atau tak

Tuesday, June 12, 2018

27 Ramadhan

Alhamdulillah.. sudah 27 ramadhan
Berbaki 2 malam je lagi
Alhamdulilllah tahun ni dapat bertarawikh.. ke masjid bersama anak-anak
agak mencabar mula tu.. tapi sekarang semua dah ok
Kena banyak sabar dan ingatkan anak banyak kali pasal behave kat masjid

Durrah masih berpuasa penuh.. terawikh sentiasa bersama aku. baru darjah 1
Hebat
Hasya dah balik.. barulah complete rasanya
Projek kuih raya dah bermula.. tapi ha ha

Ok selamat berpuasa baki 2 hari lagi
Daisypath Anniversary Years Ticker
babies
baby

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini