Jom CLICK untuk auto CLICK disini.. :)

Wednesday, February 19, 2020

Kisah Ilman Khalish


Ilman tengah kemas & lipat baju sendiri
Ilman cuba duduk atas car seat adik

Harini nak update kisah ilman khalish addin. Dah lama tak update nanti lupa.
Kisah ni kena tulis sebab ianya tak pernah lagi berlaku.

Tengok dari gambar kat atas ni pun dah boleh agak perangai ilman
Dia seorang yang sangat organized.
Dia akan plan betul-betul apa yang dia nak buat

So today, buat pertama kalinya ilman menangis masa sampai kat sekolah
Dan sesungguhnya dia tak pernah nangis even ini adalah sekolah barunya
Dia yakin dan aku pun yakin yang dia akan selesa dan suka kat sekolah barunya ini.

Sebab nangis?
Camni..

Dari semalam dia bagitau yang dia nak bawa dua pasang selipar. Satu untuk pakai, satu lagi untuk bawa dan letak dalam plastik. Tak sure untuk apa samada untuk tunjuk pada kawan, atau untuk asingkan selipar mandi atau saja nak tukar selipar belah petang.

Alkisahnya masa sampai ke sekolah, sebelah selipar yang dipakai takde. Puas cari takde. So macam-macamla aku pujuk tak jalan. So for the first time nangis masuk ke sekolah. Sebab kena pakai selipar yang dia dah siap kemas dalam plastik tu. Lepas masuk sekolah, letak beg dalam kelas, nak cari lagi sekali dalam kereta

Okeylah.. layanla sebab dia tak tak pernah buat perangai kan
Pergi ke kereta semula sambil nangis-nangis, cari-cari tetap tak tak jumpa.
Rasanya jatuh kat rumah atau masa masa hantar beg sekolah aby & yaya kat transit kut.

So dah puas cari tak tak jumpa, barulah puas hati.
Stop nangis, salam, kiss , babai.. then barulah reda..

Gitulah kisahnya..
Untuk ilman yang dah well plan dengan seliparnya tu,mesti dia kecewa samgat sebab perancangannya tak berjaya.
Dia kan well plan orangnya

Takpe ilman
One day u will learn something
That all our plan will not always be succes
It mus be failure
Up an down is normal
Kalau asyik succes je, kita takkan belajar

Semoga anak ibu semua akan  Jadi anak yang soleh dan solehah

No comments:

Daisypath Anniversary Years Ticker
babies
baby

Happy Birthday Princess!

Hasya Addini

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Same dress, toys and bed..but different Addini